Arthdal Chronicles // Kore dizi // 2019



2019'a damgasını vuracak bir dizi bizleri bekliyor..



Arthdal Chronicles, dizisi bu senenin en beklenen ve en iddialı yapımlarından. Oyuncu kadrosu,konusu ve çekimleriyle bizleri büyülemeye gelen yeni dizimize hoş geldiniz. (Alkış efekti ^^)


Bunun en büyük nedenlerinden birisi ise oyuncu kadrosu. Descendants of the Sun dizisiyle adını geniş kitlelere duyuran Song Joong Ki başrolde (benim için ise o ilk izlediğim yapımı olan  kurt adam karakteriyle halen aklımda yer ediyor. ^^)


En son ekranlara Mr. Sunshine dizisine konuk oyuncu olarak gelen Descendants of the Sun'da Song Joong Ki ile çalışan Kim Ji Won diğer baş rol oyuncumuz.


Sağlam karakteriyle akıllara kazınacak baş rol oyuncusu ise A Gentleman's Dignity, Suits dizileriden tanıdığımız Jang Dong Gun..


Diğer başrol oyuncumuz olan Kim Ok Bin'i en son 2018 de Children of a Lesser God yapımında gördük.



KONUSU:


Arthdal Chronicles dizisinin konusu antik çağda hayali bir ülke olan Arthdal'da geçmekte.

Kurgusal ve antik topraklarda geçen Arthdal ​​Chronicles , efsanevi kahramanların hayatlarını, halklarını koruma çabalarını ve hayatta kalmak için mücadelelerini konu almaktadır. Dışlanmışlık temasını ana merkeze alan bir senaryoya sahip.

Eun-Sum ( Song Joong-Ki ) doğumu esnasında olan bir kehanet nedeniyle Arthdal'a felaket getireceği bir kehanetle dünyaya gelir.Annesi onun için verdiği mücadele sayesinde yaşamayı başarır fakat hayatı zorluklarla doludur en nihayetinde büyümeyi başarmıştır.

Tan-Ya ( Kim Ji-Won ) Eun-Sum ile aynı kaderle doğdu. Wahan kabilesinin gelecekteki lider adayıdır.İstediklerini başardı ve saygı duyulan biri haline geldi.Ve gerçekleştirmek istediği en büyük arzusu güçlü bir yönetici olmak.

Ta-Gon ( Jang Dong-Gun ) Arthdal'ın 20 yıl süren savaşını daha 18 yaşındayken kazanmasını sağlayıp bir savaş kahramanı oldu.Arthdal'ın güçlü bir şehir olmasını sağladı ve Arthdal'ın en güçlü kişisi olmayı başardı.Onun en büyük hayali Arthdal'ın ilk kralı olmak.




Künyesi:

Adı: Arthdal Chronicles
Korece adı: 아스달 연대기
Ülke: Kore
Bölüm sayısı: 18
Yayımlanma tarihi:  1 Haziran 2019
Yayım günü: Cumartesi - Pazar
Yayımlandığı kanal: tvN -  Netflix
Yayım süresi: 1 saat 20 Dakika
Türleri: :  Tarihi, Romantik, Fantastik





💥💥 Notlar 💥💥


  • Kore dizileri için bir ilk niteliği taşıyan dizimizin konusu hayali bir şehirde ve hayali bir kahramanlar etrafında şekillenmektedir.


  • Dizi  merkezi olan Arthdal ​​Şehri, eski Kore Gojoseon Krallığı'nın başkentine (Asadal) dayanıyor.

  • Game of Thrones, Avatar yapımlarına benzerlikleri benim için dikkat çekiciydi.Her ne kadar Game of Thrones dizisini izlememiş de olsam  ^^


  • Dizimiz 18 bölüm olmasına rağmen her sezon 6 bölüm olmak üzere 3 sezondan oluşmakta ve tüm sezonlar 2019 yılı içerisinde yayınlanacak.


  • 1. ve 2. sezon arka arkaya yayınlanırken 3. sezon 2019 yılının son aylarında yayınlanması planlanıyor.