Detective L // Çin Dizisi // 2019




KONUSU:

Detective L dizisinin konusu, 1930'larda Şangay da geçmekte.

Qin Xiao Man (Una You) polis akademisinden yeni mezun olan  iyi bir dedektif olma hayali kuran genç ve güzel bir kadın.Yeni başladığı iş için geldiği şehirde taşındığı apartman dairesinde anormal bir komşuya sahip olduğunu anlar.Fakat işler hiç tahmin ettiği gibi gitmez.




Komşusu polis teşkilatı kriminal birimi için özel danışman olarak çalışan Luo Fei (Bai Yu) dir.

Bu ikili cinayet davalarına beraber bakmaya başladıklarında farklı kişiliklerinden dolayı ilk başlarda hiç anlaşamamalarına rağmen davaları incelerken yavaş yavaş birbirlerini anlamaya ve yakınlaşmaya başlarlar.






Adı: Detective L
Çince  adı: 绅探
Ülke: Çin
Bölüm sayısı: 24
Yayımlanma tarihi: 18 Nis 2019 - 24 Mayıs 2019
Yayım günü: Perşembe- Cuma
Yayım süresi: 45 dakika
Türleri: Dedektif, Gizem, Polisiye




💢💢💢

Polisiye dizi ve filmlerini çok seven biri olarak bu dizi benim için biçilmiş kaftan. Death Note animesini izleyenler bilirler orada ki dedektif karakteri olan L'den esinlenerek dizinin başlığını oluşturduklarını düşünüyorum.Dizi de zaten karakterimiz net bir şekilde L'nin oturuş şeklininde oturmakta.





💢💢💢

Hele ki Sherlock Holmes dizisi hayranı olarak bu diziye bakmama gibi bir ihtimal olamazdı. Sherlock Holmes kitabının birçok film,dizi ve tiyatrosu batıda şimdiye kadar birçok defa yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor.


💦💦💦 Notlar 💦💦💦
  • Direk konuyu almayıp mantıksal olarak alınıp da birçok yapıma dolaylı olarak katkısı olan bir kitap Sherlock Holmes.Zamanında ve hala birçok kişi benim gibi severek takip ediyor.Açıkçası benim için zeka kokan yapımlar her zaman ilk sırada gelir. Sherlock hayranı olmama rağmen Watson'da izleyicilerin ve okuyucuların iç sesinin ete kemiğe bürünmüş hali olması hasebiyle ona da ayrı bir ilgim var.Bize ne kadar yüzeysel düşündüğümüzü kanıtlamak için var sanki ^^


  • Daha önce Japon yapımı olan Miss Sherlock dizisini de izledim.Gerçekten onunda kendine hayran bırakan yanları vardı.Günümüze daha yakın bir zamanda olması ve Sherlock ve Watson'nın karakterlerini bu sefer bayan oyuncular tarafından oynaması dizinin en ilginç ve farklı yanını oluşturuyordu.




  • Bu Çin dizisinde Watson karakterine canlandıran oyuncumuz bayandı.Ve gerçekten diziye farklı bir hava katmıştı.Bu şey gibiydi aynı duyguyu farklı kurgularda da hissede bilmek...Tabi diziyi biraz daha romantiklik katması da ayrıca güzel.


  • Dizi gayet güzel,zeka kokan yanlarıyla sizi içine çekerken farklı bir hava katan yanlarıyla sizi tekrara düşüyormuş hissi de vermiyor.İzlemenizi tavsiye ederim ^^


İzleme Sayfası :

1. Bölüm