İtaewon Class // Kore Dizi // 2020



İtaewon Class




Adaletsiz bir dünyada yaşamak için savaşan sıradan genç bir  adamın sıra dışı öyküsü... 
V armylere bu diziyi neden önerdi? Hiç merak ettiniz mi..

Vlive yayınlarını pek izlemeye vaktim olmuyor ama canım sıkıldığında ara sıra bakıyorum. TV şovları yada programlar pek bana göre değil galiba.. Geçenler de vlive da gezerken Bts'den V'nin son programına denk geldim. Şöyle bir göz attım armyler "Bize film önerir misin?" diye sorduklarından V bu diziyi önerdi. Acaba bu dizinin ne özelliği var da önerdi diye merakla oyuncularına göz attığımda Park Seo-Joon'nun başrol olduğunu görünce olayı kavradım. V en yakın arkadaşlarından birinin yeni dizisini önerip ona destek olmak istemişti. Konusu da dikkat çeken bu diziyi sizlerle paylaşmak istedim.




KONUSU:

İtaewon Class  dizisinin konusu; Hayat telaşı barındıran gençlerin İtaewon'nun dar sokaklarında özgürlüklerini kendi değerleriyle sürdüren geçlerin hikayesini konu almaktadır.

Park Sae-Ro Yi ( Park Seo-Joon) bir lise öğrencisidir. Lisenin ilk gününde bir öğrencinin başla bir öğrenci tarafından zorbalığa uğradığnı görerek bunu yapan Jang Geun-Won tartışır ve kavga ederler. 

Babasının çalıştığı Janga adlı restorandın sahibi olan Jang Dae-Hee (Yoo Jae-Myung) kavga ettiği öğrencinin babasıdır. Bu baba oğlundan Park Sae-Ro-Yi 'nin özür dilemesini ister ama bu talebi gerçekleşmez. Çünkü oğlumuz sağlam ve eğilmeyen bir kişiliğe sahiptir.İşte tam da bu yüzden babası işinden kendide okuldan kovulur.

Tüm bu olumsuzlukların ardından Jang Geun-Won 'nun neden olduğu bir motosiklet kazasında babası ölür. 





Park Sae-Ro Yi öfkelenir ve eski okul arkadaşıyla derin bir kavgaya tutuşur. Bunu  sonucunda tutuklanır ve hapse atılır. Hapiste kaldığı süre zarfında hep yaşadıklarını düşünür ve arkadaşı ve babasından intikam almak ve onlarında kendi hayatı gibi darmadağın olmasını istediğini fark eder. 

Serbest kaldığında Seul İtaewon'da bir restoran açar.Sosyal medyada ünlü bir blogger olan Jo Yi-Seo (Kim Da-Mi ) meleksi görünüşüne rağmen zorlu bir kişiliğe sahiptir.  Berber alışmaya başladıktan sonra Park Sae-Ro Yi'ye ilgi duymaya başlayacaktır.


 

KÜNYESİ:
Adı:  Itaewon Class

Korece adı:  이태원 클라쓰, Itaewon Keullasseu

Ülke Kore

Bölüm sayısı: 16

Yayımlanma tarihi: 31 Ocak 2020

Yayım Günü Cuma - Cumartesi

Yayımlandığı kanal: jTBS, Netflix

Yayım süresi: 60 dakika

Türleri: webtoon'dan uyarlama, gençlik, gündelik hayat







OYUNCULAR:


Park Seo-Joon, ardı ardına başarılı projelerde rol almasından bir çoğumuzun tanıdığı bir sima.. Son zamanlar da ünlü olan yapımlarından bazıları. She Was Pretty, Hwarang , Fight For My Way, What's Wrong with Secretary Kim


Kim Da-Mi, 1995 doğumlu genç bir oyuncu. İlk dizisi bu olacak ama oyunculuğu çok baya çok güzel. Şu ana kadar üç filmde oynamış, bu sene içerisinde de iki film de daha rol alacak. Son yayımlanan filmi olan The Witch: Part 1. The Subversion izledim. Hayran kaldım doğrusu oyunculuğuna. Açıkçası aradaki oyunculuğunu unutmak imkansız. Bahsettiğim filmin devam filmi ve başka bir projede bu yıl onu yine izleyeceğiz. Oynayacağı filmlerin adı: The Witch: Part 2 ve Hi My Soul Mate ^^






Dizi Hakkında Önemli Detaylar: 



İtaewon Class  aynı ad ile Daum Webtoon  2017'de yayımlanan ve 200 milyondan fazla okuma alan bir weptoona dayanmaktadır. İlk beş bölüme ücretsiz bakabilirsiniz. Korece olduğu için okuyamayız fakat çizimleri merak edenler link yazısına tıklayarak webtoona ulaşabilirler.  LİNK 

Ünlü ve sevilen filmlerin yapımcı şirketi olan Showbox' un ilk dizi projesidir. Tunel filmi belki izlemişsinizdir. ^^



Bir röportajın da Itaewon Class'ın oyuncu kadrosuna katılmaya karar vermesini sorduğunda, "Park Seo Joon, karakterinin cazibesinin onu çektiğini söyledi. Oyunculara katılmaya karar vermemin en büyük sebebi. İnancını korumak için çok çalışıyor olması ki bu çok dikkat çekici.. Oynadığım diğer karakterlerden çok farklı bir yapıda bu yüzden bu rol sayesinde kendimin diğer tarafını gösterebilecekğim. "

"Bence insanlar bu dramayı izlediklerinde, birilerinin hayatlarını tamamen başkalarının istekleri doğrultusunda yaşamadığını görünce bir tür üzgün ve pişmanlık hissedebilecekler. İç açıcı duyguların ve komik mizahın iyi aktarıldığından emin olmak için çok çalışacağım. "