Haziran Ayı Kore Dizileri




2019'da yayınlanan Kore dizilerinin Haziran ayı listeme  hoş geldiniz ^^


Sitemde yazı yayımlarken belli bir düzende ilerleyemiyorum maalesef. Bu düzensizlik ziyaretçilerimin yazılarımdan haberdar olamamalarına neden oluyor. Bunun için çözüm ararken hepimizin de diğer sitelerden alışkın olduğu bildirim eklentisini siteye kursum Blogu geliştirmek için çok uğraşıyorum. Sayfanın sol alt köşesindeki çana tıklayarak yada sayfaya ilk girdiğinizde ekrana gelen bildiriyi onaylayarak bildirim alabilirsiniz. Gerçekten böylelikle beni mutlu edersiniz. Şimdiden teşekkür ederim. Böldüğüm için özür dilerim.

Mayıs ayı için yaptığım liste için şuraya tıklayabilirsiniz.Geçen ay yayınlanan dizilerin ağırlıklı çoğunluğu romantik,komedi tarzında olanlar oluşturmaktaydı.Haziran ayı listesinde ise dikkati daha çok derin konuları olan yapılar dikkat çekmekte.Keyifli okumalar.. ^^

Not: Arkadaşlar yazılarımdan haberdar olmak için instagram hesabımı şurayı tıklayarak takip edebilirsiniz. Veyahut bloguma e-posta aboneliği yapabilir yada takip et sekmesinden beni takip edebilirsiniz. ^^


                                                                                                                                                                   

1 ) Arthdal Chronicles 



Bu diziyi uzun zamanadır beklediğim için ayrı bir yazımda detaylıca bahsetmiştim .Ayrıntılarına şurayı tıklayarak ulaşabilirsiniz.Bu ay tek izleyeceğim dizi bu olacak gibi bir önceki ay ki dizilerim halen devam ediyor çünkü ^^





                                                                                                                                                                 

2 ) A Place in the Sun



KONUSU:


A Place in the Sun dizisinin konusu,Kore tarihinde ve ekonomisinde önemli bir yere sahip olan Yangji grubun etrafıda şekillenmektedir.



Kim Yoo-Wol (Oh Chang-Suk) yetim kaldıktan sonra koruyucu bir aile tarafından yetiştirilir.Başarılı bir kişi olmak için çok çalışır.Kız arkadaşı Yoon Si-Wol (Yoon So-Yi) ile mutlu bir beraberlikleri var.Hayatı güzel giderken çaresiz bir hastalığa yakalandığını öğrenir.Radikal bir karar alarak kimliğini ve yaşantısını değiştirir.O artık bambaşka birine dönüşmüştü yeni adı Oh Tae-Yang'dır. Sevgilisi ise onu atık öldü olarak bilmektedir.



Yoon Si-Wol,erkek arkadaşının öldüğünü düşündüğü için zor zamanlar geçirdikten sonra Yangji grubunda çalışmaya başlar ve orada Oh Tae-Yang ile karşılaşır.



Yangji grubun etrafında geçen olaylarda kahramanlar taht mücadelesi vermekte,ihanet ve intikam ana konuyu oluşturmaktadır.



Bölüm sayısı fazla diye benim gibi düşünenler için önemli bir ayrıntı entrika,ihanet ve intikam konuları olduktan sonra bırakın 100 bölümü 5 sezon artı 2 devam filmi çekilir.Bu türler garip bir şekilde kendini izlettiriyor.Ama yine de biraz uzun oyuncuların kalitesine göre değer alacak bir yapım gibi geldi bana. ^^






Adı: A Place in the Sun
Korece adı: 태양 의 계절
Ülke: Kore
Bölüm sayısı: 100
Yayımlanma tarihi: 3 Haziran 2019
Yayım günü: Hafta içi her gün
Yayımlandığı kanal: KBS2
Yayım süresi: 40 dakika
Türleri: Romantik,Entrika

                                                                                                                                                 


3 ) Partners for Justice Season 2




KONUSU:



Yaşantımızda ve suçta bütün temaslar iz bırakıyor.Mükemmel bir suç yoktur.Kahramanımız adli tıp uzmanı ve savcı bu sezonda da güzel bir ortaklık yapıyorlar.

İkinci sezon olan dizimiz de olaylar adli tıp uzmanı olan Baek Beom 'un (Jung Jae-Young) Oh Man-Sang'ın gerçekten ölüp ölmediğini araştırmasını konu alıyor.


Eun Sol (Jung Yoo-Mi) artık çaylak bir savcı değildir yinede Baek Beom ile çalışmaktadır.


Dizi 2. sezondur ilk seonla bağlantılı olduğu için ilk onun izlenmesi gerekir.




İlk sezonu baya izlemiştim ama dizi kişisel işlerim yüzünden yarım kaldı adli vakaları seviyorsanız beğenerek izleyeceğiniz bir dizi.Ayrıca dizi bana Criminal Minds dizisi ve bizim Kanıt dizisine benzerliği dikkatimi çekmişti. İlk parağrafta ki cümleler yine bana  dizide Sevil Atasoy'un " kusursuz cinayet yoktur. " sözünü anımsattı. ^^






Adı: Partners for Justice Season 2
Korece adı: 검법 남녀 시즌 2
Ülke: Kore
Bölüm sayısı: 32
Yayımlanma tarihi: 3 Haziran 2019
Yayım günü: Pazartesi-Salı
Yayımlandığı kanal: MBC
Yayım süresi: 35 dakika (2 bölüm art arda)
Türleri: Gizem,Polisiye

                                                                                                                                                  

4 ) Perfume


KONUSU:



Perfume dizisinin konusu; Seo Yi-Do (Shin Sung-Rok) bir tasarımcıdır, işinde iyi olmasına rağmen sert bir kişiliğe sahiptir.52 fobisi 35 alerjiye sahip zor bir kişiliği olan bir adamdır.


Min Ye-Rin (Go Won-Hee), orta yaşlı kendisini ailesine adamış bir kadındır.Fakat tüm emekleri boşa gitmiş ve ailesi dağılma noktasına gelmiştir.Hayata ve kendisine kızgın bir haldeyken kendisini gençleştiren bir parfüm keşfeder. Gençliğine geri kazandıktan sonra Seo Yi-Do'nun moda ajansında manken olarak çalışmaya başlayacaktır.

Fantastik bir konuya sahip olan dizi bize hem fantastik unsurlar sunarken yaşantımızda geçen zamanın kıymetini bir kez daha hatırlamamızı sağlayacak gibi..




Adı: Perfume
Korece adı: 퍼퓸
Ülke: Kore
Bölüm sayısı: 32
Yayımlanma tarihi: 3 Haziran 2019
Yayım günü: Pazartesi - Salı
Yayımlandığı kanal: KBS2
Yayım süresi: 35 dakika
Türleri: Komedi, Romantik, Fantastik 



                                                                                                                                                  


5 ) Search: WWW





KONUSU:

Search: WWW, dizisi çalışan bir bayanın içinde yaşadığı çatışmalar, kazançlar ve kayıpları konu almaktadır.Çalışma hayatında olmayı eş yada anne olmaya  tercih eden ayrımcılık olmadan çalışmaya uğraşan kadınların öyküsünü izleyeceğiz.

Bae Ta-Mi (Lim Soo-Jung), büyük bir web portalında yönetici olarak çalışmaktadır.30 yaşlarının ortasında azimli biri. Azmi sayesinde gayet başarılı fakat hayatı hakkında yaptığı seçilerinde doğru yapıp yapmadığını merak ediyor.Başarılı bir kariyer için kisel hayatından çok fedakarlık etti.

Park Mo-Gun (Chang Ki-Yong), 20 yaşlarında besteci bir adam.Video oyunları için müzik yapıyor.Tanışmalarından sonra Bae Ta-Mi'nin rekabetçi ruhu nedeniyle yakınlaşırlar.




Adı: Search: WWW
Korece adı: 검색어를 입력하세요: WWW
Ülke: Kore
Bölüm sayısı: 16
Yayımlanma tarihi: 5 Haziran 2019
Yayım günü: Çarşamba - Perşembe 
Yayımlandığı kanal: TVN
Yayım süresi: 1 saat 10 dakika
Türleri: İş hayatı, Romantik






                                                                                                                                                  


6 ) Joseon Survival




KONUSU:

Joseon Survival dizisinin konusu,Han Jung-Rok ( Kang Ji-Hwan ) milli takımın en iyi okçusudur fakat şimdi tesisatçı olarak hayatını sürdürmek zorunda.Lee Hye-Jin ( Kyung Soo-Jin ) ilk aşkıdır fakat kariyerinde gerilemesinden sonra ayrılmışlardır.Şimdi bir hastanenin rehabilitasyon bölümünde çalışmakta. Ayrıldıktan 7 yıl sonra karşılaşırlar.


Han Jung-Rok, garip bir olay sonrasında 1562 yılına zamanda yolculuk yaparak gider ve orada Im Kkeok-Jeong ( Song Won-Seok ) ile karşılaşır.  Im Kkeok-Jeong akıllı ve yakışıklı biri fakat Joseon'daki en düşük sınıfa sahip bir kasaptır.

Günümüzde geçim sıkıntılarıyla uğraşan ve tarihte en düşük sınıfa sahip birlikte büyük bir başarı elde edeceklerdir.





Adı: Different Dreams
Korece adı: 조선 생존 기
Ülke: Kore
Bölüm sayısı: 20
Yayımlanma tarihi: 8 Haziran 2019
Yayım günü: Cumartesi - Pazar
Yayımlandığı kanal: TV Chosun
Türleri: Tarihi, Romantizm, Zaman yolcusu





                                                                                                                                                                   


7 ) The President's Aide





KONUSU:


Jang Tae-Joon ( Lee Jung-Jae ) Kore ulusal polis okulundan mezun olup bir dedektif olarak çalışmaya başlar.Daha fazla güç kazanmak için bir millet vekilinin baş yardımcısıdır.Soğuk kanlı,iyi bir sezgiye ve kazanma arzusuna sahip biridir.

Kang Sun-Young ( Shin Min-A ) yeni millet vekili olmuş biridir.Daha önce avukat olara k çalıştı.Hatta bir televizyon proğramıda sundu.

Üst düzey millet vekili ve rakibi olan  Jang Tae-Joon'la garip bir ilişkisi var.





Adı:  The President's Aide

Korece adı: 보좌관
Ülke: Kore

Bölüm sayısı: 10

Yayımlanma tarihi: 14 Haziran 2019

Yayımlandığı kanal:JTBC

Yayım günü: Cuma-Cumartesi

Yayım süresi: 60 dakika


Türleri: Romantik,Drama,Melodram


 


 





Geçen ay yayınlanması planlanan dizimiz bu aya ertelenmiş bende bu listeme tekrar ekliyorum.

Keyifli seyirler diğer ay ki listemde görüşmek üzere..